Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ĐACI IZ BEOGRADA ZARAZILI SE NA ZLATIBORU

(3) Send to friend Print .| Autor: Agencija TANJUG

Razloga za paniku nema, jer se prema kliničkoj slici najverovatnije radi o virusnoj infekciji koja je kod 11 učenika u toku tri dana izazvala kratkotrajno povraćanje, rekla direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice Biljana Mijaović



ZLATIBOR - Deca Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Rakovice koja su tokom rekreativne nastave na Zlatiboru imala stomačnih problema dobro su i jutros su krenula za Beograd, izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice Biljana Mijaović.
 
Prema njenim rečima, razloga za paniku nema, jer se prema kliničkoj slici najverovatnije radi o virusnoj infekciji koja je kod 11 učenika u toku tri dana izazvala kratkotrajno povraćanje.
 
"Trovanje sigurno nije u pitanju, jer bi veći broj đaka i njihovih nastavnika imao stomačne probleme. Pretpostavljam da je virusna infekcija koja je uobičajena u ovo doba godine i koja se lako prenosi u kolektivu gde je zajedno 97 dece, od kojih je tokom boravka na Zlatiboru čak 40 imalo i respiratorne tegobe i infekcije", izjavila je Mijovićeva.
 
Ona je istakla da je, bez obzira što klinička slika obolelih nije ukazivala na trovanje, na mikrobiološku analizu dato 19 uzoraka hrane, vode i briseva iz hotela "Dijamant" gde su deca bila smeštena.
 
"Po okončanju analiza naredne sedmice znaćemo precizno o kom virusu je reč", rekla je Mijović.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...