Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ako ostane ista vlada bez skuplje struje i u 2013.


BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je danas da struja sigurno neće poskupeti ove godine kao i da, ukoliko ostane ista vlada, poskupljenja neće biti ni u 2013.

"Planirano je da ove godine nema poskupljenja i neće ga ni biti, a da li će biti naredne godine to neka nova vlada odluči.

Ako mi budemo u toj vladi neće biti u naredne dve godine", rekao je Mrkonjić novinarima tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda zajedno sa predsednikom Skupštine grada Beograda Aleksandrom Antićem.

"Što se tiče informacija o poskupljenju struje koje su se pojavile pre nedelju ili dve bio sam jasan - o tome nema reči", dodao je ministar.

Govoreći o gorivu, Mrkonjić je naglasio da na cene utiče slobodno tržište kod nas i u svetu.

"Te varijacije od jedan, dva ili tri dinara gore ili dole su rezultat komercijalnih odnosa i stanja na tržištu. Gde god se desi problem kao sad u Iranu, onda cena nafte skače i pada i vlada na to nema nikakav uticaj", naveo je ministar.

Vlada će intervenisati u slučaju "drastičnih promena ", kazao je on i dodao da se to ne očekuje.

Od maja obilaznicom od Batajnice do Kružnog puta

Obilaznica oko Beograda od Batajnice do Kružnog puta biće završena do maja, najavili su danas ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Oni su, obilazeći radove na izgradnji mosta "13" preko Kijevskog potoka, na deonici od petlje Orlovača do tunela Straževica, istakli da će od maja saobraćaj u glavnom gradu biti rastećen u velikoj meri i pohvalili građevinare koji su tokom prethodnog perioda radili i na veoma niskim temperaturama.

Antić je rekao novinarima da ništa od obilaznice i Koridora 10 ne bi bilo da resorni ministar "sa svojim rokovima i energijom nije požurivao radove", a Mrkonjić je naglasio da je obilaznica, koja je deo Koridora 10, zajednički projekat Republike Srbije i Grada Beograda i da je sadašnje "gradsko rukovodstvo jedno od najboljih koje je Beograd ikad imao".

On je kazao da se trenutno na obilaznici gradi petlja Batajnica, deo od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do Kružnog puta, koji povezuje obilaznicu sa Bubanj Potokom.

Od maja će teški saobraćaj biti izmešten iz Beograda, rekao je Antić i podsetio da obilaznicom trenutno dnevno prolazi oko 15.000 vozila, od čega su 3.000 teški kamioni.

"Već sada možemo da kažemo da je odluka o izgradnji obilaznice bila pun pogodak", rekao je Antić

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου