Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Десница протестовала у Београду због Косова

Око 500 људи протестовало у Прагу због независности Косова
БЕОГРАД – Више од 500 присталица десничарских организација окупило се вечерас у центру Београда протестујући на четврту годишњицу независности Косова, а у знак подршке Србима који су гласали на референдуму на северу покрајине.
На митингу „За слободни Космет у слободној Србији” у организацији „Српског народног покрета Наши”, покрета „За Србију”, „Образ”, „Српски Слободари”, удружења „Сложни”, „Заветници Косова и Метохије” говорио је и председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић.
На скупу су затражени прекид преговора са „злочинцима - кријумчарима дроге и људских органа”, „прекид окупације и издаје” и заштита Устава и суверенитета Србије.
Ивановић је оценио се власт Србије „одриче Косова” и изразио наду да ће то престати с променом власти, после посланичких избора.
Председник СНВ је рекао да је референдум у четири општине на северу Косова „делегитимисао власт у Београду”, и да преговори Београд-Приштина нису у складу са Уставом.
На протесту је затражено да се спречи потписивање евентуалног договора Београда и Приштине о представљању Косова на регионалним скуповима.
На почетку скупа, на којем су учесници носили државне заставе Србије и обележја својих покрета и удружења, интонирана је државна химна Србије и очитан „Оче наш”.
Митинг је настављен бучном поворком кроз центар, до Храма Светог Саве, на молебан за Србе у покрајини.
Успут су узвикивали „Тадићу Борисе, спаси Србију и убиј се!”, „Не знам шта ми је - пале ми се џамије!”.
------------------------------------
Око 100 људи протестовало у Прагу због независности Косова
ПРАГ – На четврту годишњицу проглашења независности Косова више од 100 људи окупило се данас у центру Прага на протесту због, како су нагласили, настанка те државе кршењем међународног права.
„Косово је увек било и биће Србија”, „Протестујемо против отимања Косова”, „Бунимо се против гажења међународног права”, биле су главне пароле протеста пред коњичким кипом светог Вацлава, свеца заштитника чешког народа.
Протесте је, као и на сваку годишњицу до сада, организовало чешко удружење грађана Пријатељи Срба на Косову које је иницирао регионални лидер опозиционих чешких социјалдемократа Јарослав Фолдина.
Фолдина је као и на ранијим сличним демонстрацијама упоредио рађање независног Косова с Минхенским споразумом из 1938. године када су велике силе оставиле на цедилу Чехословачку одобравањем Хитлеровој Немачкој да анектира област Судета, насељену претежно немачким живљем у нади да ће то задовољити апетите нацистичког Берлина и да ће стари континент избећи страхоте претећег светског рата

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες