Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΣΕΡΒΙΑ

Από την έναρξη της σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας Πρέντραγκ Μάριτς, έχουν χάσει τη ζωή τους... από το κρύο 16 άνθρωποι.

Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, είπε και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την παροχή βοήθειας και την τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης αποκλεισμένων από το χιόνι πόλεων και χωριών.

Σήμερα συγκαλείται στο Βελιγράδι έκτακτη σύσκεψη του επιτελείου εκτάκτων καταστάσεων, για εξεταστούν τα προβλήματα στις περιοχές όπου οι ποταμοί έχουν παγώσει, τα μέτρα που θα ληφθούν για να αποτραπούν ενδεχόμενες πλημμύρες και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Συνολικά 38 δήμοι της Σερβίας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πόλη Σόμπορ έχει σήμερα τη χαμηλότερη θερμοκρασία, -26 βαθμούς Κελσίου, το Μπάνατσκι Κάρλοβατς -25 βαθμούς Κελσίου, η Ζρένιανιν -24 βαθμούς Κελσίου και το Νόβισαντ -23 βαθμούς Κελσίου.

Αντιμέτωπη με προβλήματα είναι και η Κροατία λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων. Με καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων, ενώ κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Σλαβόνια και Μπαράνια -21 βαθμοί Κελσίου, στο Όσιεκ -18 βαθμοί Κελσίου και στο Ζάγκρεμπ -7 βαθμοί Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες