Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες νεκροί από το ψύχος στη Ρωσία -Σερβία


Στους μείον 34 έπεσε ο υδράργυρος στη Σιβηρία
Tο ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις αρχές τους χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του παγετού τουλάχιστον 110, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών το Φεβρουάριο ανήλθε σε 46.

«Μέχρι σήμερα 110 ενήλικες έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος από την 1η Ιανουαρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κονσταντίν Πρόσιν, διευκρινίζοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι ανήλικοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.

Το υπουργείο Υγείας δε διευκρίνισε ωστόσο αν ο αριθμός των νεκρών φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η θερμοκρασία είχε πέσει νωρίς σήμερα το πρωί στη Μόσχα στους -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ κυμαινόταν στους -34 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σιβηρία. Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία, τα σχολεία έκλεισαν λόγω του κρύου.

Εξάλλου περίπου 28.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία, μετά τους σφοδρούς ανέμους που προκάλεσαν τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα στις περιοχές της κεντρικής Ρωσίας και το κρύο θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δώδεκα άνθρωποι νεκροί από το χιονιά στη Σερβία


Πάγωσαν τα ποτάμια - Έκτακτα μέτρα σε Κροατία και Ουγγαρία

Συνολικά δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σερβία, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα εδώ και πολλές μέρες.

Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν χθες νεκροί από το κρύο στις περιοχές Άπατιν και Γιαγκόντινα.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν χθες από το κρύο μέσα στα σπίτια τους, τα οποία είχαν ελλιπή θέρμανση και οι χαμηλές θερμοκρασίες συνέβαλαν στην τραγική κατάληξη.

Συνολικά, σε 38 δήμους της χώρας έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποκλεισμένοι παραμένουν 70.000 κάτοικοι.

Περίπου 180 άνθρωποι διασώθηκαν σε επιχειρήσεις εκκένωσης κατοικημένων περιοχών που έχουν βυθιστεί στα χιόνια και αποστολής φαρμάκων και τροφίμων με τη συνδρομή ελικοπτέρων.

Τα ποτάμια στη χώρα έχουν παγώσει και είναι σε εξέλιξη σύσκεψη του στρατού για να αποφασιστεί η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Ο επικεφαλής στης Διεύθυνσης Υδάτων της Σερβίας Αλεξάνταρ Προντάνοβιτς δήλωσε ότι στους περισσότερους υγροτόπους της χώρας θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς έχουν καλυφθεί από πάγο.

Στους ποταμούς Σάβα, Δούναβη και Βέλικα Μοράβα, όπου ο πάγος καταλαμβάνει το 60% της υδάτινης επιφάνειας, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, ενώ τόνισε ότι τέτοια κατάσταση είχε να δημιουργηθεί από το χειμώνα 1984-1985.

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον ποταμό Δούναβη, μεγάλη επιφάνεια του οποίου έχει καλυφθεί από πάγο, θα εξεταστούν σε σύσκεψη εκπροσώπων της Κροατίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας, στη σερβική πόλη Σόμπορ.

«Αν δημιουργηθούν φράγματα πάγου στην Κροατία, συνέπειες θα υπάρξουν και για τη Σερβία και την Ουγγαρία» ανέφερε ο διευθυντής του Οργανισμού Υδάτων της Κροατίας, στην επαρχία Όσιεκ, Ζόραν Τζουρόκοβιτς.

Με τέσσερα παγοθραυστικά στον παραπόταμο του Δούναβη, Ντράβα, καταβάλλονται προσπάθειες να σπάσουν οι πάγοι.

Πέντε παγοθραυστικά είναι έτοιμα για τη «μάχη κατά των πάγων» στη νότια Ουγγαρία, στη Μπάγια και δύο από αυτά μπορεί να κατευθυνθούν προς τη Σερβία και την Κροατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...