Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πούτιν: "Η φωνή της Εκκλησίας πρέπει να ακουστεί από την τηλεόραση"

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης -03.23
Συνάντηση με τους ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρωσίας, είχε χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Πατριαρχική Κατοικία στην Ιερά Μονή Ντανιλόφσκι, μετά από πρόταση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου ώστε να συζητηθούν θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας.
Ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για το ενδιαφέρον του σχετικά με τη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και των Ρώσων που ζούνε στο εξωτερικό.
«Σήμερα ένας από τους κύριους στόχους μας, είναι αυτό που λέει και ο Πατριάρχης, η συγκέντρωση της Αγίας Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο που ο Πατριάρχης, δίνει μεγάλη σημασία στα ταξίδια του προς την Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Ιλαρίωνας.
Ενώ πρόσθεσε: "Από την πλευρά Σας προσφέρετε τα μέγιστα στην αντικατάσταση των κεντρόφυγων δυνάμεων στο μετασοβιετικό χώρο από τις κεντρομόλες και στην αύξηση και ενίσχυση του κύρους της Ρωσίας. Βέβαια, αντιλαμβανόμαστε ότι όσο ισχυρότερη είναι η Ρωσία, τόσο εκλυστικότερη θα είναι για τους γέιτονες και με ιδιαίτερη χαρά δεχόμαστε κάθε επιτυχία στην πορεία προσέγγισης της Ρωσίας με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης".
Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα από την πλευρά του, πρότεινε στον κ. Πούτιν τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας στη δημόσια τηλεόραση.
«Η συμμετοχή των εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας, στη δημόσια τηλεόραση είναι αναγκαία», ανέφερε ο κ. Λεγκόιντα.
Ο κ. Πούτιν απαντώντας ανέφερε: «Η φωνή της Εκκλησίας πρέπει να ακουστεί δυνατά και από τον χώρο της τηλεόρασης».
«Πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτικός χρόνος για το συμφέρον του ρωσικού λαού, οι οποίοι θα πληροφορούνται για τις αξίες της Ορθοδοξίας», πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επίσης ο κ. Πούτιν υποστήριξε την ιδέα του Πατριάρχη Μόσχας, για τη δημιουργία κέντρων στήριξης οικογενειών από τη Ρωσική Εκκλησία σε κάθε συνοικία της πόλεως.
Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ρωσίας το εκπαιδευτικό σύστημα.
«Πρέπει να επιστρέψουν στη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου, σχολείου, γυμνάσιου κ.α., η ηθική, οι αρχές και τα πνευματικά ιδεώδη», ανέφερε ο κ. Κύριλλος.
Επίσης ο Πατριάρχης αναφερόμενος στο θέμα του τηλεοπτικού καναλιού, τόνισε ότι "ένα κανάλι θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές καταστάσεις που υπάρχουν στη χώρα".
«Το κανάλι πρέπει να προβάλει εθνικές αξίες, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την ειλικρίνεια, την αγάπη για την πατρίδα και την ακεραιότητα», ανέφερε ο Πατριάρχης.
Γκάλοπ για ορθόδοξο κανάλι
Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών, είναι υπέρ της δημιουργίας Ορθόδοξου τηλεοπτικού καναλιού.
Συγκεκριμένα το 77% λέει ναι στη δημιουργία του καναλιού, ενώ το 66% θέλουν να δημιουργηθούν σχολεία από την Εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες