Ο υπουργός της Σερβίας, αρμόδιος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχει επιστολή, με την οποία οι αρχές της Πρίστινας ζήτησαν από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην λάβει η Σερβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.
«Εμείς δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυτή η επιστολή» είπε ο κ. Μπογκντάνοβιτς σε δηλώσεις του στο σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92 και σημείωσε ότι στην επιστολή διατυπώνεται το συγκεκριμένο αίτημα, επειδή τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας δεν εφαρμόστηκαν.
Τονίζοντας ότι οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται στην επιστολή δεν είναι ορθές, δηλαδή ότι δεν είναι ακριβές ότι τα συμφωνηθέντα δεν εφαρμόστηκαν, ο υπουργός της Σερβίας, αρμόδιος για το Κόσοβο, ανέφερε ότι εδώ και αρκετές μέρες είναι αντικείμενο συζητήσεων η επιστολή της Πρίστινας.
«Δεν αποτελεί έκπληξη για μας. Εδώ και μέρες αναγγέλλεται ότι η Πρίστινα θα αποστείλει την επιστολή» είπε ο κ. Μπογντάνοβιτς, προσθέτοντας ότι δεν είναι ενέργεια μόνον της Πρίστινας.
Ο κ. Μπογκντάνοβιτς ισχυρίστηκε ότι οι δήμαρχοι στο βόρειο Κόσοβο έκαναν λάθος που διοργάνωσαν δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών δεν μπορούν να διεξάγουν υψηλή πολιτική.
«Στο βόρειο Κόσοβο σχεδόν όλοι οι Σέρβοι είναι κατά των αρχών του Κοσόβου και δεν ήταν ανάγκη να οργανωθεί δημοψήφισμα για να ερωτηθούν οι άνθρωποι, αν τις αποδέχονται» πρόσθεσε