Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Grčka objavila javni poziv za svop obveznica

Grčka je danas objavila javni poziv za zamenu obveznica, u okviru sporazuma sa privatnim investitorima o otpisu 107 milijardi evra duga od ukupnog grčkog dužničkog bremena od 350 milijardi evra.
Ministarstvo finansija je objavilo zvanični javni poziv bankama i investicionim fondovima u kojem se od privatnih kreditora traži da prihvate gubitak nominalne vrednosti hartija koje imaju u posedu za 53,5 odsto i da zauzvrat dobiju nove obveznice sa dužim rokom dospeća, prenela je agencija AP.
Uspeh svopa obveznica zavisiće od nivoa učešća kreditora. Taj svop obveznica, kojim se briše gotovo trećina grčkog duga, ključni je deo sporazuma o spasavanju Grčke koji su u utorak ujutro posle 13-očasovnih pregovora postigli evrozona i Međunarodni monetarni fond (MMF) kako bi Grčka izbegla bankrot idućeg meseca.
Drugi paket za spasavanje treba da bude dovoljan da bi se sprečio bankrot Grčke kada joj 20. marta stigne na otplatu 14,43 milijarde evra duga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Си Ђинпинг долази у Београд поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде

  🇷🇸🇨🇳 Си Ђинпинг долази у Београд поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде Кинески лидер посетиће Србију у мају током европске т...