Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Nastava u većini škola od ponedeljka


Nastava u većini škola u Srbiji počeće u ponedeljak, 20. februara, izjavio je načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić, navodeći da samo 64 škole neće tog dana poceti sa radom.

"Preko školskih uprava smo dobili podatke koji okazuju da od 1.796 škola u Srbiji 64 u ponedeljak neće početi sa nastavom", rekao je Tmušić Tanjugu i dodao da situacija može da se promeni u naredna dva dana.

Ukazujući da je ukupno 176 škola prijavilo da ima problem sa prokišnjavanjem, on je kazao da od 64 škole koje neće početi sa radom u ponedeljak, samo u tri je to razlog za odlaganje početka nastave.

Tmušić je istakao da će u Beogradu nastava početi u svim školama i dodao da dvadesetak škola ima problem sa prokišnjavanjem, ali da će u njima uz dobru organizaciju, izolovanje prostorija u kojima ima problem i organizovanjem rada u dve smene, nastava početi.

"Najveći su problemi sa školama koje se nalaze u planinskim predelima, u opštinam Tutin, Ivanjica, Čačak, Gornji Milanovac i Boljevac gde ima problema jer zbog snega ne može da se organizuje nastava", rekao je Tmušić i dodao da škole imaju obavezu da na vreme obaveste sve roditelje i učenike da li će početi sa radom u ponedeljak.

On je najavio da će sutra na Republičkom štabu za vanredne situacije ministar nauke i prosvete precizno sa pojedinostima reći koje škole neće i zbog čega početi sa nastavom.

Navodeći da je najbitnije osigurati bezbednost dece, Tmušić je uputio apel upravama škola da u ponedeljak pojačaju dežurstvo imeđu smena, za vreme odmora, pre i za vreme nastave jer, prema njegovim rečima, postoji mogućnost da dođe do povređivanja đaka zbog leda ili na neki drugi način

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....