Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Otvoren NCR centar, posao za 300 ljudi


BEOGRAD - Potpredsednik američke kompanije NCR za Evropu Džef Mekroski, otvarajući danas operativni centar u Beogradu, izjavio je da je impresioiniran Srbijom koja je "skriveni dragulj u svetu biznisa i koja me oduševila u poslovnom smislu".

Mekroski je istakao da je NCR izabrao Srbiju kao mesto gde će poslovati zbog obučene radne snage koja govori strane jezike, odlične infrastrukture i podrške koju su dobili od vlade, dodajući da je u kompaniji trenutno zaposleno više od 200 ljudi.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je ponosan što je glavni razlog za otvaranje NCR centra u Beogradu upravo visokoobučena radna snaga i zamolio je predstavnike te kompanije da budu ambasadori Srbije kao investicione destinacije u Americi i širom sveta i prenesu pozitivna iskustva koja imaju u našoj zemlji.

On je naglasio da se radi o kompaniji koja je jedan od lidera u oblasti u kojoj radi i dodao da je to samo početak privlačenja visokotehnoloških kompanija kao što je NCR u Srbiju.

Mekroski je napomenuo da centar u Beogradu ima opremu najvišeg tehničkog nivoa za pružanje visokotehnoloških usluga u oblastima bankarstva, trgovine, telekomunikacija, turizma, te da će tu biti uposleno 300 ljudi.

"Impresioiniran sam Srbijom koja je skriveni dragulj u svetu biznisa i koja me oduševila u poslovnom smislu i nastavići da to oduševljenje delima sa svojim kolegama", rekao je on i zahvalio se Vladi Srbije, Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Ministarstvu ekonomije i ambasadai SAD na podršci u realizaciji investicije.

Ambasadorka SAD u beogradu Meri Vorlik rekla je da će ova investicija biti veoma značajna za Srbiju, jer će pomoći razvoj privrede i otvranje novih radnih mesta u vremenu kada je okruženje puno izazova za sve ekonomije sveta.

"Ubeđena sam da će ovo biti primer i katalizator za mnogo novih investicija koje će doći narednih meseci i godina", rekla je Vorlik.

NCR je velika globalna kompanija koja postoji 120 godina , posluje u više od 100 zemalja sveta i ima godišnji obrt od 5,4 milijardi dolara.

Ukupna vrednost investicije je 3,8 miliona evra, a kompanija je posredstvom Programa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, dobila 1,5 miliona evra, odnosno 5000 evra po zaposlenom.

Centar je opremljen najmodernijom informacionom opremom i tehnologijom koja omogućava da se na najbolji način odgovori potrebama klijenata širom Evrope koje čine vodeće kompanije iz oblasti bankarstva, trgovine, telekomunikacija, turizma i ugostiteljstva.

Visokoobučeno osoblje podržavaće rad NCR inženjera koji rade širom Evrope kao i rad NCR-ovog internog IT evropskog centra za jezike koristeći softver specijalizovan za te usluge.

Centar će pružati podršku na devet jezika i to na holandskom, engleskom, francuskom, nemačkom, grčkom, mađarskom, italijanskom, španskom i turskom, uz mogućnost uključivanja i nekih dodatnih jezika.

Otvaranju beogradskog centra NCR prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Tadić: Srbija otvara perspektivu svojim ljudima

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija posle nepremostivih problema koje je iskusila devedesetih godina sada otvara perspektivu svojim ljudima i dodao da razlozi zbog kojih je američka kompanija NCR došla u Srbiju predstavljaju upravo one reči koje želi da čuje svaki građanin Srbije.

"Gospodin Mekroski (potpredsednik korporacije NCR) rekao je da je NCR došao u Srbiju zbog njenih ljudi, njihovih znanja, sposobnosti, znanja jezika... To su upravo one reči koje želi da čuje svaki građanin Srbije. One podižu samoupopuzdanje a ono je isto tako važno kao radna mesta", rekao je Tadić na otvaranju te kompanije.

Ističući da radno mesto predstavlja najveći zadatak čitavog sveta, Tadić je rekao da se Srbija danas bori za egzistenciju svakog građanina i to u najtežim okolnostima u poslednjih sto godina.

"I radno mesto je strateški cilj kao što su i druge stvari strateški ciljevi - odbrana teritorijalnog integriteta i evropske integracije. Od toga nećemo odustati", poručio je Tadić.

Prema njegovim rečima, suština je upravo u neodustajanju.

"Suština je ne odustati, već promeniti kod u mišljenju i uvek iznova probati", rekao je predsednik Srbije i dodao da Srbija upravo to i rad i po pitanju radnih mesta, i po pitanju teritorijalnog integriteta i po pitanju evropskih integracija.

On se zahvalio američkoj kompaniji što je izabrala Srbiju za mesto rada i naglasio da je uveren da će srpski radnici "delom dokazati da je izbor bio dobar".

Tadić je izrazio nadu da će kompanija u budućnosti moći da pronađe razloge i interes i da proizvodi u Srbiji.

"I vi iz vlade ste dobro obavili posao. To smo i očekivali od vas, a zaposlenima želim svu sreću u radu i da očuvate ugled Srbije u ovoj srpsko-američkoj kompaniji", naveo je Tadić.

Otvaranju kompanije prisustvovali su potpredsednik kompanije NCR za Evropu Džef Mekroski, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić i državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου