Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Prve fotografije modela Fiat 500L iz Kragujevca


FIAT je danas objavio prve fotografije spoljašnjeg izgleda modela Fiat 500L koji će se sklapati u kragujevačkoj fabrici.
fiat-500l-1
Zvanična premijera planirana je za 6. mart i Salon automobila u Ženevi.

Model sa oznakom "L", što je skraćenica od reči "large" je, kako mu i dodatak u imenu govori, povećana i produžena verzija modela "500", koji se već gotovo pet godina sklapa u Fijatovoj fabrici u Tihiju, u Poljskoj.

Fiat 500L zvanično spada u kategoriju malih kompaktnih višenamenskih vozila (MPV), koji, kako tvrde u fabrici, zahvaljujući svom "klirensu" nudi osećaj u kabini kao da se sedi u malom SUV-u.

Ovaj petosed dugačak je 4,14 metara, širok je 1,78m, a visok 1,66 metara. Koncept kabine preuzet je sa "multiple", nekadašnjeg Fijatovog modela sličnih namena.
Na zvaničnoj internet prezentaciji Fijata potvrđenoj je da će se "500L" sklapati isključivo u Srbiji, a biće automobil namenjen "svima koji žele italijanski stil, u kombinaciji sa raznovrsnošću, koja dolazi zahvaljujući funkcionalnom dizajnu i tehnologiji izrade motora".

fiat-500l

Posle premijere u Ženevi, prodaja modela "500L" u Evropi počeće u poslednjem kvartalu 2012. godine, sa početnom cenom od 16.000 evra. Paleta motora sadržaće dva benzinska agregata (dvocilindrični "tvin-er od 0,9 litara i 1,4-litarski) i jedan 1,3-litarski dizel "multidžet II".

Za kasnije, najavljena je i izrada kabriolet i "abart" verzije.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες