Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

REDOVNA ODBRANA OD POPLAVA U VOJVODINI ZBOG LEDA

(1) Send to friend Print .| Autor: Agencija TANJUG

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" proglasilo je redovnu odbranu od poplava na reci Dunav u dužini od 218 kilometara, a na Tisi duž celog toka na teritoriji Srbije



NOVI SAD - Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" proglasilo je danas redovnu odbranu od poplava na 622 kilometra vodotokova u Vojvodini usled opasnosti od zagušenja ledom.
 
Redovna odbrana od poplava na reci Dunav proglašena je u dužini od 218 kilometara, od granice sa Mađarskom do Slankamena.
 
Na reci Tisi redovna odbrana je proglašena na celom toku na teritoriji Srbije, odnosno od ušća u Dunav do državne granice, u ukupnoj dužini od 164 kilometra.
 
Na reci Savi proglašena je redovna odbrana od zagušenja ledom od granice sa Republikom Hrvatskom do Beograda, u dužini od 94,7 kilometara, odnosno celom dužinom toka za koji je nadležno JVP "Vode Vojvodine".
 
Odluka o proglašenju redovne odbrane doneta je i za ceo tok Kanala Begej, u dužini od 25 kilometara. Isto važi i za reku Tamiš i to u delu od Tomaševca do državne granice, u dužini od 38 kilometara.
 
Redovna odbrana je proglašena i na Plovnom Begeju, i to od ušća do državne granice, u dužini od 32 kilometra, te na Starom Begeju (od ušća do državne granice) u dužini od 37 kilometara i na reci Neri u dužini od 13,3 kilometra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου