Σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πρωτοφανής χιονόπτωση στο γειτονικό  Μαυροβούνιο συμμετέχει  ελληνικό ελικόπτερο Super Puma  της Πολεμικής Αεροπορίας .
Ηδη έχει μεταφέρει Μαυροβούνιους τεχνικούς σε απομονωμένο και αποκλεισμένο υδροηλεκτρικό έργο για να το ενεργοποιήσουν μετά από βλάβη.
Η επόμενη αποστολή είναι η ρίψη τροφίμων σε αποκλεισμένους- ανάλογη συνδρομή σε απεγκλωβισμούς είναι και στο πρόγραμμα των ανδρών της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων που μετέφερε στο Μαυροβούνιο το ελικόπτερο από την Ελευσίνα.
Το Super Puma  πήγε αρχικά για τον απεγκλωβισμό επιβατών αμαξοστοιχίας που είχε ακινητοποιηθεί  από την Παρασκευή σε ορεινό μέρος βορείως της Ποντγκόριτσας, λόγω χιονοστιβάδας – ήδη η επιχείρηση τελείωσε.
Η αποστολη, χθές, του ελικοπτέρου έγινε σε ανταπόκριση χθεσινού αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας του Μαυροβουνίου προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, για την παροχή συνδρομής. Το ελικόπτερο μετέβη μέσω Κέρκυρας στο Τίβα, όπου διανυκτέρευσε και από σήμερα συμμετέσχε στις γενικότερες επιχειρήσεις παροχής βοήθειας, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές του Μαυροβουνίου κοντά  στην Ποντγκόριτσας