Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα - trg sintagma 12/02/2012


Ελλάδα Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή τη στιγμή έξω από τη Βουλή, στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στο Σύνταγμα, σε όλη την έκταση του πάνω μέρους της πλατείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται ρίψη δακρυγόνων και η αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν αφήνει κανένα διαδηλωτή ο οποίος δεν είναι εφοδιασμένος με αντιασφυξιογόνες μάσκες να πλησιάσει. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από βόμβα μολότοφ.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να καθαρίσει ο χώρος από τους διαδηλωτές που βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφ. Αμαλίας.

Νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να πετούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» αρχικά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και εν συνεχεία με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο της Βουλής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα κρότου – λάμψης στο πρόσωπο.
Η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα είναι αποπνικτική με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να αποχωρούν.
Τραυματίστηκε φωτορεπόρτερ στο Σύνταγμα

Στο νοσοκομείο μεταφέρεται φωτορεπόρτερ σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος τραυματίστηκε από μολότοφ.
Ασθενοφόρο κατέφτασε στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να παραλάβει τον τραυματία.
Η κατάσταση δείχνει να έχει βγει εκτός ελέγχου, ενώ μαίνονται οι οδομαχίες, ο πετροπόλεμος και τα...δακρυγόνα.
Νωρίτερα, στη Νομική σημειώθηκαν επεισόδια όταν άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Ίδρυμα πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με χημικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου