Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

U čišćenju snega u Nišu pomaže i vojska

petak, 03. februar 2012. 15:57
Zimska-sluzbaSneg koji u Nišu pada duže od 30 sati, otežao je saobraćaj u svim delovima grada, a posebno u onim višim. Ka nekim selima putevi su delimično ili potpuno neprohodni. U štabu gradske zimske službe ističu da se ono što je noćas očišćeno više i ne vidi, i da so, zbog niskih temepratura nema nikakvog efekta. Debljina snežnog pokrivača na pojedinim mestima je veća od 25 centimetara, a u čišćenju pomaže i vojska.
Sneg neprestano pada skoro dva dana, a metorološke službe ovakvo vreme najvaljuju i za narednih nekoliko dana. Nišlije kažu da ne pamte kada je sneg padao ovolikim intenzitetom, a ulice bile ovako klizave, iako neki ispred svojih lokala i prodavnica čiste i po nekoliko puta dnevno.
Ekipe gradske zimske službe celu noć su bile na terenu, ali su uglavnom usredsređeni na puteve prvog, a i drugog reda, kako bi saobraćaj koliko toliko funkcionisao.
Njima u pomoć pritekla je i vojska. Na poziv kriznog štaba, us amom gradu angažovane su tri ekipe Treće brigade Kopnene vojske VS, kaže za TV5 poručnik Predrag Milićević.
"Rade tri inžinjerijske mašine – bacač snega, kopač i utovarivač. Jedna ekipa čIsti krug gradske bolnice, druge dve put ka Niškoj Banji," kaže Milićević.
Prema njegovim rečima, po jedna inžinjerijska mašina Treće brigade KV VS su i u Prokuplju i Babušnici, a od sutra će biti upućene ekipe vojske i u Blace, Kuršumliju i Svrljig.
Na vozače se apeluje da oprezno voze, koriste punu zimsku opremu i brzinu prilagode uslovima na putu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου