Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

UKLONITE LEDENICE I OBELEŽITE OPASNA MESTA

(0) Send to friend Print Utorak, 7. Februar, 2012.| Autor: Novinske agencije

Vlasnik je dužan da uklanja ledenice radi sprečavanja i otklanjanja opasnosti za život i zdravlje ljudi


BEOGRAD - Iz gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove podsećaju na obavezu da se, u cilju obezbeđivanja uslova za bezbedno i nesmetano odvijanje života u gradu u zimskom periodu, obavezno uklanjaju ledenice sa krovova i isturenih delova zgrada.

Odlukom o komunalnom redu propisano je, da je sa krova i drugih spoljnih delova zgrade koja se graniči sa javnom saobraćajnom površinom ili saobraćajnom površinom u javnom korišćenju, vlasnik, odnosno korisnik zgrade dužan da uklanja ledenice radi sprečavanja i otklanjanja opasnosti za život i zdravlje ljudi i bezbednosti dobara i okoline.

Za uklanjanje ledenica sa krovova zgrada i drugih zajedničkih spoljnih delova zgrade, odgovorni su svi vlasnici stanova i drugih posebnih delova zgrade, odnosno zakupci stanova u državnoj svojini i svi korisnici posebnih delova zgrade u državnoj svojini.

  Za uklanjanje ledenica sa spoljnog dela zgrade koji je u sastavu određenog stana ili drugog posebnog dela zgrade, a koji je dostupan za uklanjanje, odgovoran je vlasnik, odnosno korisnik tog dela zgrade.

U slučaju da nije moguće uklanjanje ledenica sa zgrade, ova lica dužna su da blagovremeno postave oznake upozorenja na opasnost od obrušavanja ledenica, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova površine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες