Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Кројачи за инвеститоре


У Војводини послује преко 230 страних компанија, које су кроз 307 инвестиционих пројеката уложиле 6,4 милијардe евра и запослиле преко 63.500 људи

Погон компаније ИГБ у Инђији Фото М. Мијушковић
Нови Сад – У монденском летовалишту Кану, пре само неколико дана, АП Војводина је примила признање као четврта дестинација на листи ТОП 10 европских региона и градова за стране директне инвестиције. Конкурс „Европски градови и региони будућности“ већ по традицији организовао је магазин „Интелиџенс“, део „Фајненшл тајмса“, а међу 110 кандидата друго и треће место у истој категорији (ефективности трошкова улагања) припало је Инђији и Сремској Митровици, док је Суботица заузела десето место у категорији стратегије градова.
– Ово није нимало случајно. Најбољи показатељ због чега су покрајина и градови тако високо пласирани јесте што је овде 45 одсто свих страних инвестиција у Србији, а уколико би посматрали само улагања у производне погоне проценат би био још већи. Инвестотори не крију да је однос продуктивности, квалитета рада и квалитета финалног производа за њих веома конкурентан код нас – каже за „Политику“ Бранислав Бугарски, директор Фонда за подршку инвестиција у Војводини (ВИП Фонд).
 
У северној српској покрајини тренутно послује преко 230 страних компанија, које су кроз 307 инвестиционих пројеката уложиле 6,4 милијардe евра и запослиле преко 63.500 људи. Чак је и током 2011. године, коју су обележили суморни трендови глобалне привреде, реализовано 211,3 милиона евра инвестиција, кроз које је запослено 5.267 људи.
Са страним компанијама, такође лане, потписани су уговори о укупним улагањима у вредности од 832,6 милиона вра, којима се предвиђа отварање 7.512 нових радних места, а пројекти би требало да буду остварени до 2014. године.
.................................................
Цео текст прочитајте у штампаном издању од 11. марта. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните  ОВДЕ.
Мирољуб Мијушковић
објављено: 11.03.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...