Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Bojkot pumpi nije potpuno uspeo


Poziv potrošačima u Srbiji da danas, na Svetski dan potrošača, ne kupuju gorivo, zbog učestalih poskupljenja, nije u potpunosti uspeo, iako je u pojedinim delovima zemlje zabeležena manja prodaja naftnih derivata.
Ilustracija (Guliver/Getty Images)
Prema izveštajima Tanjugovih reportera u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Kruševcu prodaja goriva je uobičajena i slična kao i prethodnih dana, uz bojkot pojedinih potrošača, dok se toj akciji organizacije potrošača u Jagodini odazvao veliki broj vozača.

U toku dana vidno je smanjen broj automobila na pumpama u Srbiji i u najfrekventnijim delovima dana, prema podacima sa terena, na osam pumpi na kojima je Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) imala uvid, bilo je tri do četiri automobila, izjavio je za Tanjug predsednik NOPS Goran Papović.

"Ne bih sebi dao za pravo da kažem da je akcija u potpunosti uspela, ali ni naftašima da kažu da nije uspela, "rekao je Papović i dodao da NOPS nije ni očekivao da ta akcija u potpunosti uspe, ali da je zadovoljan kako je ona ispraćena u javnosti.

On je rekao i da je više od 200.000 građana Srbije preko društvenih mreža pružilo podršku inicijativi NOPS-a.

Predsednik udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić izjavio je Tanjugu da se ništa značajno nije desilo danas po pitanju prometa naftnih derivata na pumpama tog udruženja, i naglasio da je na nekim od njih zabeleženo smanjenje potrošnje za 10 do 30 odsto, a drugima povećanje prodaje goriva.

U Beogradu oko podneva, kada su na pumpi "Dejton" obično gužve, nije bilo gotovo žive duše, uverio se reporter Monda i kamerom zabeležio jednog biciklistu.

Na žalost, i pored manjka posla, radnici na ovoj benzinskoj stanici nisu bili spremni na razgovor, jer je, kako kažu, za to neophodna dozvola direkcije NIS-a, kao i za snimanje ovog objekta.

Malobrojni vozači koje je reporter zatekao da kupuju gorivo u centru grada, u izjavi za MONDO navode da podržavaju bojkot, ali da, s obzirom na to da su taksisti, moraju da napune rezervovare.

Osim još nekoliko njih koji su došli službenim vozilima, drugih mušterija gotovo da nije ni bilo.

Vozači koji su bili na pumpama, podržavaju bojkot i ocenjuju da jedan dan bojkota nije dovoljan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες