Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

SRBIJA MOŽE DA IZVOZI SUVE ŠLJIVE U KINU



(2) Send to friend Print

Od naših proizvoda bili bi interesantni voće i povrće, konkretno suve šljive, kao i vina, smatra gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović



KRUŠEVAC - Gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović izjavio je da postoje uslovi za izvoz voća i povrća iz Srbije u Kinu.
 
"Srpska preduzeća bi mogla da ostvare saradnju s manjim fabrikama i preduzetnicima iz Kine, a od naših proizvoda bili bi interesantni voće i povrće, konkretno suve šljive, kao i vina", rekao je novinarima Jovanović nakon dvadesetodnevnog boravka u Kini.
 
Jovanović je predvodio sedamnaestočlanu delegaciju predstavnika lokalnih samouprava iz Srbije koji su na osnovu sporazuma vlada dveju zemalja tokom posete Kini pohađali seminar iz oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.
 
"Cilj te obuke bio je da nam domaćin predstavi svoju istoriju, kulturu, umetnost i pokaže zašto je Kina jedna od najrazvijenijih ekonomija na svetu", rekao je Jovanović.
 
Gradonačelnik Kruševca je istakao da je bio zadivljen poslovanjem fabrike Koer, koja je pre dvadeset godina proizvodila frižidere, a danas ima 1.200 proizvoda iz oblasti bele tehnike i elektronike i zapošljava 98.000 radnika.
 
"Predstavnici te fabrike su na pitanje da li bi otvorili fabriku u Kruševcu odgovorili da je za to još rano, ali da jesu zainteresovani za srpsko tržište", rekao je Jovanović. Dodao je da je u okviru međudržavnog sporazuma predviđeno da u aprilu ove godine delegacija srpskih privrednika poseti Kinu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Шпанци и Мађари неће гласати за пријем тзв Косова у Савет Европе

  Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савету Европе...