Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Акције Телекома само пунолетнима до краја 2007




Пријављивање за бесплатне акције, које је трајало пуних шест месеци, завршено је 31. јула 2008. године, а списак оних који су то право остварили правно је закључен
Бесплатне акције Телекома Србија, које ће ускоро бити подељене, неће добити сви, данас пунолетни грађани Србије. На њих ће имати право само они који су 18 година напунили до 31. децембра 2007. године, јер како су рекли у Агенцији за приватизацију „они који су постали пунолетни након овог датума не испуњавају услов за стицање статуса носиоца права”.

– Пријављивање за бесплатне акције, које је трајало пуних шест месеци, завршено је 31. јула 2008. године, а списак акционара, односно грађана који су остварили право закључен је тако да не постоји могућност накнадног пријављивања – одговорили су у Агенцији на приватизацију на питање „Политике” шта се дешава са онима који су после поделе акције Нафтне индустрије Србије и Аеродрома „Никола Тесла” напунили 18 година.

Како су објаснили, није реч ни о каквој новој подели, већ о праву од 2008. године које ће важити све док буду трајале поделе акција јавних предузећа. Осим пунолетства до 31. децембра 2007. године, како истичу, постоје и други услови које грађани морају да испуне да би добили бесплатне акције.

.................................................

Цео текст прочитајте у штампаном издању од 26. априла. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните ОВДЕ.

С. Деспотовић
објављено: 26.04.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου