Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

„Lidl“ donosi pet miliona evra za kupovinu zemlje u Srbiji



Nemački diskontni lanac „Lidl“ uložiće u narednom periodu oko pet miliona evra u Srbiji, tvrdi dobro obavešten izvor “Blica”. Prvi korak je već napravljen - kupovina zemljišta u Zrenjaninu, a ova kompanija užurbano bira i lokacije po drugim gradovima. Za sada su u opticaju Valjevo, Novi Sad, Beograd i Niš.


Prva lokacija za radnju „Lidl“ obezbeđena je u Zrenjaninu
Ukupan novčani kapital „Lidla“ je u Srbiji donedavno iznosio oko milion evra, a onda je krajem januara ove godine uplaćeno još četiri miliona.

- Do sada su ispitivali lokacije u dvadesetak gradova u kojima bi otvarali supermarkete. Budući da su povećali novčani kapital to znači da su neke odluke već donesene i da će kupovina uslediti. Prvo će verovatno otvarati objekte van prestonice, jer je zemljište u Beogradu najskuplje, a i u nekim drugim gradovima po Srbiji bili bi jedni maloprodajni lanac - navodi naš sagovornik.


Zemljište u Zrenjaninu je već kupljeno, potvrdili su za “Blic” u “Lidl Srbija supermarketima”. Međutim, o sledećem investicionom koraku, nisu hteli da nam kažu ništa konkretno.

- Cilj našeg poslovanja je da obezbedimo više lokacija, a zatim da istovremeno otvorimo više objekata.
S obzirom na to da smo u Srbiji na početku razvoja, još nismo u mogućnosti da odgovorimo na sva pitanja - kažu predstavnici “Lidl Srbija supermarketa” koji su poslovanje kod nas registrovali još 22. decembra 2010.

Izvor “Blica” ukazuje da bi investicija u Zrenjaninu trebalo da iznosi oko 1,5 miliona evra.

- Preostalih 3,5 miliona će uložiti u još tri objekta, mada su planovi za Srbiju više od 20 supermarketa - kaže naš izvor.

U Zrenjaninu će prvi supermarket veličine oko 2.000 kvadratnih metara biti otvoren kod glavne autobuske stanice, a biće posla za oko 25 radnika. „Lidl“, inače, posluje u više od 20 zemalja Evrope i ima više od 9.000 prodavnica.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες