Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Na otvaranju postavke "Dečji muzej" biće izložene igračke stare i 100 godina



U Muzeju nauke i tehnike ( Ul. Skender begova 51) sutra će biti otvorena postavka "Dečji muzej" u okviru koje će, između ostalog, biti izložene igračke stare oko 100 godina.

Izložene igračke, koje su prvi deo koncepta, biće pod staklom jer su neke od njih izuzetno vredne i datiraju sa početka prošlog veka.

Posetioci će u stalnoj postavci moći da vide preko 150 igračaka, uključujući i zbirku plišanih meda, lutke pravljene od porcelana ili papir-mašea, vatrogasni kamion iz 60- tih, model železničke stanice, motor sa prikolicom, razne vrste čigri, parnu mašinu koja je u radnom stanju, lokomotivu iz 70- tih godina prošlog veka, drvene igračke, metalne, mehaničke, igračke na navijanje.

U drugoj celini postavke, čiji je autor Marko Todorović, biće primenjena savremena tehnologija pod nazivom ''Proširena stvarnost'', tehnologija koja informacije iz stvarnog sveta kombinuje sa računarski generisanim slikama i sadržajem i tako objedinjene ih prikazuje na ekranu računara ili mobilnog telefona, objasnila je nedavno direktorka Muzeja nauke i tehnike Sonja Zimonić.

Ona je rekla da je "napravljena jedna kompilacija sa dva koncepta" i da je "treća namena muzeja da deca ne provode vreme samo u zabavi i u razgledanju fonda, već je u planu da se sve radionice koje Muzej nauke i tehnike ima premeste u prostor Dečjeg muzeja".


Postavku će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...