Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Naučni piknik na Adi Ciganliji



U Parku nauke na Adi Ciganliji sutra će biti organizovan "Naučni piknik", u okviru koga će ljubiteljima nauke biti predstavljena četiri nova naučna eksponata iz različitih oblasti nauke.

Manifestaciju organizuju JP "Ada Ciganlija" i Festival nauke, a ideja je da se kroz jednodnevni naučni izlet promoviše nauka pod otvorenim nebom. Naučnim piknikom istovremeno će biti obeležen Svetski dan astronomije.

Na prostoru Parka nauke biće postavljeno šest specifično uradjenih šatora, zelenih laboratorija u kojima će mladi istraživači i studenti predstaviti eksperimente i naučne interaktivne igre.

Posetioci će biti u prilici da sami prave zmajeve, rakete, i avione, da uz pomoć teleskopa gledaju sunčeve pege, sviraju na čašama, na gumenim rukavicama i slamkama, ali i da nauče kako se prave sunčani satovi, duga, džinovski baloni od sapunice.

Cilj je da se u eksperimente aktivno uključe svi posetioci, kao i da se obrade teme vezane za najrazličitije naučne oblasti.

Eksponate za Park nauke osmislio je tim mladih istraživača iz Društva za promociju i popularizaciju nauke, podseća se u saopštenju.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου