Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Novinari prvi put među 10 najgorih zanimanja

Novinari su se ove godine prvi put našli na listi 10 najgorih profesija na svetu.


Prema pisanju francuskog dnevnika "Tribin", američki internet sajt "CareerCast" sačinio je liste najboljih i najgorih profesija na svetu, na kojoj se novinarstvo našlo na petom mestu najgorih profesija.

Liste su pravljene prema visini plate, riziku ostanka bez posla, izloženosti velikom stresu i teškim uslovima rada, zatim perspektivi napredovanja u karijeri, kao i velikom fizičkom naporu.

Prema ovoj listi najgori posao na svetu su drvoseče, proizvođači mleka su na drugom, vojnici na trećem, radnici na naftnim platformama su na četvrtom mestu, a novinari, i to svih medija - štampanih, radija i televizije - nalaze se na petom mestu.

Na listi najgorih poslova na svetu u 2012. godini na šestom mestu su kelneri, na sedmom perači sudova u restoranima, dok su mesari na 10. mestu.

Isti američki sajt sačinio je i listu najboljih poslova 2012. godine, a američki "Volstrit Džornal" juče je objavio ove dve liste.

Na vrhu liste najboljih profesija u 2012. godini su zaposleni u razvojnom sektoru informatike, zatim analitičari u osiguravajućim kompanijama i šefovi zaduženi za ljudske resurse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες