Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Voz naleteo na autobus na pruzi Jakovo-Surčin kod Beograda, troje povređenih



S.S. | 24. 04. 2012. - 00:17h | Foto: P. Marković | Komentara: 10
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.20 časova na pružnom prelazu kod raskrsnice puteva za sela Jakovo i Bečmen, nedaleko od Surčina, lakše su povređene tri osobe koje su zbrinute u KBC Zemun i nisu u životnoj opasnosti .


Prema tvrdnjama železničara krivac je vozač autobusa
Nesreća se dogodila kada je voz na relaciji Jakovo - Surčin naleteo je na autobus koji saobraća na liniji 604 i pritom prelazi prugu vozeći za sela Bečmen i Petrovčić.
 
Iako je pružni prelaz propisno obeležen vozač autobusa, po svemu sudeći, kako kažu železničari, nije poštovao saobraćajnu signalizaciju.

Prema rečima mašinovođe, procedura je takva, da kad se teretna kompozicija približi pružnom prelazu na raskrsnici Jakovo-Bečmen u Surčinu, jedan od radnika Železnice silazi sa lokomotive i svetlosnim signalima daje znak ostalim učesnicima u saobraćaju da voz nailazi.

- Kolega je izašao da upozori vozače da nailazi voz. Nakon ispoštovane procedure vratio se na voz, ali se tada odjednom ispred nas pojavio autobus. Kretali smo se krajnje oprezno, brzinom od samo pet kilometara na sat, ali zbog iznenadnog izletanja autobusa sudar je bio jak - kaže mašinovođa.

Među povređenima dvoje su putnici iz autobusa, a treći je pomoćnik mašinovođe. Istraga o detaljima nesreće je u toku

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου