Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Australija "otvorila vrata" za strane radnike, sindikati protestvuju



rudari1Sa populacijom od 22 miliona i stopom nezaposlenosti od 4,9 odsto, Australija nema dovoljno kvalifikovane radne snage u sektoru rudarstva i energetike. Po procenama Vlade, u sektoru industrije do 2016. nedostajaće 89 hiljada radnika.



Zato je Ministarstvo za imigracije (EMA) dozvolilo kompanijama, sa projektima vrednim 2 i više milijardi australskih dolara, da zaposle radnike iz inostranstva.

Po najnovijoj odluci EMA, ugovor o zapošljavanju bi bio na rok od tri godine, a radnici bi imali sva prava kao i građani Australije.

Shodno najnovijoj odluci Vlade, Gina Rinehart, najbogatija žena sveta i vlasnik rudarskog giganta "Hancock" raspisala je konkurs za 1715 radnika, za rad u rudnicima Roy Hill na severozapadu zemlje.

Odluka Vlade da "otvori vrata" stranim radnicima izazvala je bes sindikalnih vođa koji su sinoć od premijerke Julija Gillard zatražili da poništi Odluku, nazivajući je (Odluku) izdajom nacionalnih interesa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...