Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Пензионери траже рехабилитационе центре



Фонд ПИО затражио да се што пре крене с враћањем имовине, која вреди 500 милиона евра, јер је грађена пензионерским динаром


Пензије више не смеју бити социјална категорија, а пензијски фонд не може да ради по принципу проточног бојлера. Од њега треба направити развојну банку за пласирање капитала, а то једино може ако се фонд реструктурише по економским принципима, речено је јуче на седници Управног одбора ПИО фонда с које је затражено да се што пре крене с враћањем имовине фонда у којујегодинамаулаган пензионерски динар. Само у рехабилитационе центре уложено је око 500 милиона евра.

Да би тај циљ био постигнут предложене су и усвојене мере за побољшање финансијске одрживости фонда, међу којима је и покретање судских поступака како би се утврдило у којим све непокретностима фонд има право на повраћај имовине.

Затражена је и измена Закона о праву на бесплатне акције у делу који се односи на јавна предузећа, где ће се прецизирати право својине фонда у висини од 10 одсто капитала у свим јавним предузећима, а нарочито у комуналним.

.................................................

Цео текст прочитајте у штампаном издању од 19. маја. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните ОВДЕ.

Ј. Петровић
објављено: 19.05.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες