Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Deca sa Kosmeta gosti Beograda


Oko 1.500 osnovaca sa Kosova i Metohije u okviru manifestacije "Mala matura - veliko srce" u četvrtak stiglo glavni grad Srbije. Deca će biti gosti vršnjaka iz prestonice


U OKVIRU manifestacije "Mala matura - veliko srce" oko 1.500 učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije stiglo je u četvrtak u srpsku prestonicu, gde će se družiti sa vršnjacima iz beogradskih škola do 21. maja.

Osmake su ispred Palate Srbije dočekali predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju, kao i Ministarstva prosvete i nauke, koji su im poželeli dobrodošlicu i ugodan boravak u Beogradu.

Prema rečima Ružice Milić, načelnice Odeljenja za prosvetu u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, ovo je sedma generacija učenika sa Kosova i Metohije koji će maturu proslaviti u Beogradu.

- Đacima sa Kosova i Metohije domaćini će biti vršnjaci iz Beograda - rekla je Milićeva. - Ugostiće ih učenici osnovnih škola na Paliluli, Novom Beogradu, Čukarici, Savskom vencu, Vračaru, Rakovici, Voždovcu, Zvezdari, Starom Gradu, Zemunu, Surčinu, Obrenovcu i Grockoj.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Trninić je osmacima sa Kosova i Metohije poželeo lep provod u Beogradu i da, kako je naveo, bar na nekoliko dana zaborave na probleme koji ih opterećuju.

Manifestaciju organizuju Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo za prosvetu i nauku i Grad Beograd, uz podšku MUP sa ciljem uspostavljanja trajnih veza između škola i dece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου