Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Letovanja: Grčka za 600, Turska za 1.000 €



TURISTIČKI radnici računaju da će naši građani ove godine na letovanje potrošiti oko deset odsto novca više nego lane. Agencije su se za to, čini se, dobro i pripremile, pa tako u svojoj ponudi imaju aranžmane za svačiji džep. Ovog leta cela porodica može otići na odmor za 600 evra, i to u Crnu Goru, ili Grčku, koje su i dalje omiljene destinacije naših turista. Sa 1.000 evra u džepu, može se putovati i u turska letovališta, a oni koji su spremni da potroše 2.000 evra mogu birati i između Španije, Italije, Tunisa, Egipta... Ono na šta turisti ove sezone mogu računati su i posebne pogodnosti za porodična putovanja.

MADA su se „putne“ navike naših turista dosta promenile u poslednjih dvadeset godina i mnogo veći broj Srba odseda u hotelu nego ranije, apartmanski smeštaj je, pre svega zbog cene i dalje aktuelan kada je letovanje u pitanju. S obzirom da je taj vid smešataja na grčkom i crnogorskom primorju najviše zastupljen, najjeftinije mogu proći oni koji odluče da baš tamo provedu svoj odmor. Domaće agencije imaju veliku ponudu privatnih vila širom Grčke, a većina aranžmana podrazumeva i obezbeđen autobuski prevoz.



- Kod naših turista dosta je popularno poluostrvo Halkidiki - kažu u agenciji „Haloturs“. - Razlog je, naravno niska cena smeštaja, ali i lepe, uređene plaže. Četvoročlana porodica, primera radi u Pefkohoriju može iznajmiti apartman za 500 evra, a imaju i obezbeđen autobuski prevoz.
Jeftino mogu proći i oni koji reše da letuju u mirnim, porodičnim letovalištima na Egejskom moru, poput Parge, ili Olimpik Biča, gde aranžmani za celu morodicu koštaju oko 300 evra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Шпанци и Мађари неће гласати за пријем тзв Косова у Савет Европе

  Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савету Европе...