Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Očekuje se novi pad cena nekretnina od 10 posto



nekretnine18Cene nekretnina u Srbiji su u padu za 20 do 30 odsto u odnosu na 2011, a do početka jeseni očekuje se novi pad cena od oko 10 procenata.



I pored tražnje za stanovima, kupovna moć građana je mala, procenuju pojedini stručnjaci za promet nekretnina.

"Stanje u oblasti prometa nekretnina neće se brzo popraviti, jer građani nemaju novac", kaže, međutim, sekretar Odbora Privredne komore Srbije za građevinu Goran Rodić.

On dodaje da je jedini promet koji se beleži kupovina stanova čiju izgradnju finansira država, odnosno ona gde država daje subvencije za stambene kredite. Iz državnog paketa u Srbiji se trenutno gradi oko 6.000 stanova, uglavnom u Beogradu i Novom Sadu.

Direktor u kompaniji Korsajd, specijalizovane za finansijski i brokerski konsalting u oblasti nekretnina, Srđan Vujičić uzimajući u obzir najave pojedinih investitora iz inostranstva, "očekuje da će se osetljivija pomeranja na bolje na tržištu nekretnina Srbije dogoditi od kraja sledeće godine".

Cena nekretnina u Srbiji se, u zavisnosti od lokacije i grada, sada u proseku kreće od 450 do 1.300 evra po kvadratnom metru. U poslednjih godinu i po dana u celoj Srbiji prodato je oko 3.000 stanova.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες