Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

U padu sportskog aviona kod Banjaluke pet poginulih




Pet osoba je poginulo, kada se mali sportski avion srušio oko 15 časova na aerodromu „Zalužani“, nadomak Banjauke.

U padu sportskog aviona poginuli su pilot Alen Crnalić (1988), instruktor Nemanja Goronja (1980), najpoznatiji padobranac u Srpskoj, i padobranci Nikola Stević (1993), Stefan Karanović (1989) i Srdjan Kosić (1994), saopštilo je Okružno tužilaštvo Banjaluke, dodajući da će biti izvršena obdukacija.

Tragediju su, kako saznajemo, posmatrali roditelji nastradalih, koji su sa nestrpljenjem očekivali da vide njihov prvi samostalni skok.

Predstavnici banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije Republike Srpske još ne mogu da saopšte tačan uzrok današnjeg pada aviona.

Dežurni tužilac Hana Vranješević potvrdila je novinarima da je u nesreći poginulo pet osoba.

Prema izjavama očevidaca, avion "cesna', vlasništvo Aero kluba Banjaluka, srušio se samo par minuta posle poletanja, a tačan uzrok nesreće trebalo bi da bude poznat nakon što na lice mesta stignu predstavnici Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je da se poslednja nesreća dogodila 1974. godine.

- Nikada nije bila ovolika tragedija. Bitno je da se utvrde uzroci kako se ne bi ponovila - rekao je Čađo, koji je sa direktorom policije RS Gojkom Vasićem stigao na mesto nesreće.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović je najavio da će dan sahrane biti dan žalosti u gradu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...