Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Београдски фестивал европске књижевности од 26. јуна



Део плаката манифестације
БЕОГРАД - Први београдски Фестивал европске књижевности, на којем ће учествовати седам значајних савремених европских и домаћих писаца, одржаће се у Дому омладине у Београду од 26. до 29. јуна, најавила је данас издавацка кућа Архипелаг.
На конференцији за новинаре главни уредник Архипелага Гојко Божовић је рекао да ће Фестивал, приређен као мултимедијални догађај, почети читањем, како је оценио, једног од највећих светских писаца Петера Естерхазија.
Поред Естерхазија на фестивалу ће учествовати Давид Албахари, Владислав Бајац, Јелена Ленголд, Весна Голдсворти, Ласло Блашковић и један од најзначајнијих савремених шведских писаца Арис Фиоретос.
На Фестивалу ће бити четири целовечерња мултимедијлна књижевна програма, са седам читања, четири филмске пројекције и једном изложбом фотографија Ласла Блашковића, под називом „Амерички графити”.
„Београду је потребан велики међународни књижевни фестивал чији је кључни циљ да представи најважнија дела и највазније писце савремене европске књижевности, али је и врхунској књижевности потребна нова модерна тачка промоције књига, писаца, идеја и читања”, рекао је Божовић.
Београдски фестивал европске књижевности издавачка кућа Аргипелаг (www.arhipelag.rs) покреће поводом пет година рада, у сарадњи са Домом омладине Београда (www.domomladine.org).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου