Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Хаос на „ Панчевцу” - отежавано кретање возила Хитне помоћи



БЕОГРАД – Радови на Панчевачком мосту у Београду отежавају кретање возила Хитне помоћи која улаже максималне напоре да стигне до сваког пацијента због чега је потребно помоћи тој здравственој служби да обавља свој посао, изјавила је данас Танјугу портпарол Хитне помоћи Нада Мацура.

Мацура је рекла да је јутрос једна екипа Хитне помоћи била „заглављена” у смеру према Београду, док се друга екипа упутила супротним правцем по једну трудницу.

„На срећу приликом повратка у правцу према Београду учесници у саобраћају направили су пролаз за возило Хитне помоћи”, објаснила је Мацура.

Према њеним речима, решење треба тражити у сарадњи и договору панчевачких домова здравља и болница са Хитном помоћи у Београду, као и у контактима Хитне помоћи и саобраћајне полиције.

Мацура је истакла да Хитна помоћ не може неког звучном и светлосном сигнализацијом да тера да се склања уколико на мосту нема довољно простора, ни да угрожава безбедност људи који се на њему налазе.

„Биће изузетно ургентних стања да ћемо морати да возимо особе са шлогом, инфарктом, да се жена порађа и то је велики проблем”, упозорила је Мацура.

Она је апеловала на суграђане са друге стране моста којима је неопходна хитна лекарска помоћ да буду стрпљииви, истичући да се Хитна помоћ труди максимално.

Саобраћајне гужве на Панчевачком мосту које су настављене јутрос због радова на мосту са километарском колоном возила нису се смањиле ни до поднева, изјавила је Танјугу дежурни диспечер Жутог таксија Драгана Ђекић.

Колона возила се протеже од скретања за Борчу до Булевара Деспота Стефана, рекла је Ђекић, која не очекује да се гужве смање ни наредних дана све док се не окончају радови.

Дужина колоне већ рано јутрос је износила око два километра, изјавио је Танјугу дежурни диспечер удружења Жути такси Милан Симић.

„Путеви Србије” саопштили су раније да је због хитне и неодложне интервенције на прилазној конструкцији Панчевачког моста делимично затворена саобраћајна трака из правца Панчева ка Београду, непосредно пред искључење за Булевар Деспота Стефана.

Саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз ограничење брзине од 40 километара на сат.
Танјуг
објављено: 05.06.2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου