Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Srušena letnja bašta "Skadarlijskog boema"


Čuvenu beogradski restoran "Skadarlijski boem", jedini je ugostiteljski objekat u Skadarliji koji će ove sezone goste dočekati bez letnje bašte, jer ju je komunalna inspekcija Opštine Stari grad srušila, jer susedi nisu potpisali saglasnost za njeno dalje funkcionisanje.

Kako prenosi specijalizovani magazin "Turistički svet", bašta, smeštena ispred kuće čuvenog pesnika Đure Jakšića, radila je pune tri godine, ugostila je brojne posetioce iz zemlje i inostranstva i do sada nikome nije smetala.

- Sve naše žalbe na tu odluku su odbijene, bez obzira na to što restoran ima unapred ugovorene posete gostiju iz Slovenije, čitave Evrope i Amerike - kaže menadžer tog objekta Miško Lekić.

Grad Beograd je dodelio "Skadarlijskom boemu" priznanje za učešće u projektu "Kolektivno venčanje", a taj restoran bio je i glavni organizator prijema 600 učesnika OEBS-a. Restoran je dobio i prizanje "Kuća gostoljublja" Internacionalnog centra za razvoj turizma SACEN, kao objekat od posebnog značaja.

Postoji ideja da se svi domaći i inostrani partneri iz sveta turizma i ugostiteljstva okupljaju u u tom restoranu, gde bi se održavali različiti tematski susreti, čime bi se unapredila ugostiteljska ponuda glavnog grada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες