Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Vreo dan u Srbiji

U Somboru, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Ćupriji i Nišu izmereno je 35 stepeni




BEOGRAD - U Srbiji je danas u nekoliko gradova temperatura vazduha u 14 sati dostigla 35 stepeni, dok je najsvežije bilo na Kopaoniku, gde su izmerena 22 stepena.
U Somboru, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Ćupriji i Nišu izmereno je 35 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
U Zrenjaninu, Kikindi, Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Negotinu i Kruševcu izmerena su 34 stepena.
Na Paliću, u Banatskom Karlovcu, u Kraljevu, Kuršumliji, Leskovcu i Zaječaru izmerena su 33, a u Požegi i Dimitrovgradu 32 stepena.
U Sjenici i Vranju je izmeren 31, na Zlatiboru 30, a na Crnom Vrhu 26 stepeni.

Hitna pomoć u Beogradu imala je povećan broj poziva i do 13 sati je obavila 78 intervencija, izjavila je portparol te zdravstvene službe dr Nada Macura.
Od tih 78 intervencija 20 je obavljeno na javnom mestu, nešto manje nego obično, što znači da su građani, ipak, poslušali savet lekara da ne izlaze na ulicu.

Visoke temperature, kao i vremenske promene veliki su stres za organizam, a da bi se tako teško vreme lakše podnelo, lekari preporučuju da se pije dosta tečnosti, jede lagana hrana bogata vitaminima i ne preteruje sa fizičkim aktivnostima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...