Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Krf - srpsko ostrvo



Grčko ostrvo Krf i ovog leta najpopularnije letovalište srpskih turista. Najveći broj gostiju iz Srbije smešteno je u Dasiji, udaljenoj 13 kilometara od grada Krfa, a većina je odabrala apartmane

KRF je i ovog leta jedno od najpopularnijih odredišta srpskih turista. Od kada je izgrađen auto-put od Soluna do Igumenice, put je skraćen na nekoliko časova, a omiljeno srpsko ostrvo u Jonskom moru postalo je još - bliže.
Najveći broj gostiju iz Srbije smešteno je u Dasiji, udaljenoj 13 kilometara od grada Krfa, a većina je odabrala apartmane. Hrana u grčkim restoranima je povoljna, jer kompletan obrok može da se nađe za pet evra, dok popularni giros košta od dva do 2,5 evra. Većina turista smatra da su cene u supermarketima iste kao u Beogradu, a da su mnoge namirnice jeftinije. Tradicionalno, svi se žale da je skupo voće i povrće.
- Najpopularniji izlet na koji idu naši turisti je ostrvo Vido - kaže vodič agencije "Viva". - Cene izleta preko agencija su od 15 do 20 evra. Ipak, većina ide sa vodičima, jer na taj način sve čuju o istoriji srpskog stradanja, pošto se obilazi i Srpska kuća, kao i sam grad Krf. 
KAFAKAFA u najlepšem kafiću "Libro dora" košta tri evra. Kafa se služi na srebrnom poslužavniku, sa srebrnom džezvom, uz obavezan bokal vode i nezaobilazno slatko. Svi gosti do 11 časova dobijaju besplatan kroasan, a posle - sladoled.
Turistima koji dolaze sopstvenim prevozom vodiči savetuju da trajektom iz Igumenice na ostrvo dođu u ranim jutarnjim časovima, jer je tada karta za auto 10 evra. Toliko košta i povratna po čoveku. Cena trajekta tokom dana raste i do 60 evra. Takođe, najjeftiniji trajekt ide do Lefkimija, juga ostrva koji je od Krfa udaljen samo 30 kilometara, a cena je upola niža.
Na samom jugu Krfa nalazi se mesto Kavos, koje je doskora bilo namenjeno iskuljčivo engleskim turistima koji odmor provode non-stop na žurkama, u kafićima i barovima. Srpski turisti su ovog leta otkrili ovaj grad u kojem kafane rade 24 časa, a cene su dosta niže nego u ostalom delu ostrva. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες