Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Leto na svežem planinskom vazduhu


Srbija ima mnogo više sadržaja na planinama. Najjeftinije u planinarskom domu. U hotelima od 25 evra dnevno
MADA je leto mnogim turistima simbol odlaska na more i dobar provod, ima i onih koji se pre opredeljuju za planinu. Uživanje u svežem vazduhu, raznim seoskim zanimacijama, ekstremnim sportovima, svežim noćima sa snom bez prekida, nešto je što se ne može pronaći na obali nekog mediteranskog mesta. Posetioce koji odluče da leto provedu na planinama, najniža cena smeštaja je na Tari od 1.500 dinara u apartmanima. Za Kopaonik cena u planinskom domu je 1.850, dok je na Zlatiboru za hotelski smeštaj nešto skuplja od 2.395. Ako se opredelite za Divčibare potrebno je izdvojiti od 2.200 dinara.



Zlatibor
JEDNA od najposećenijih planina svojim posetiocima nudi razne sadržaje. Tu je vožnja „bagija“ po planinskom terenu, pešačke ture, šetnje oko jezera. Oni koji vole adrenalin mogu da se bave paraglajdingom, „maunting bajkingom“ ili da uživaju na nekom od sportskih terena. Cene smeštaja u hotelima, variraju od 2.395 dinara pa čak do 31.300. Većina hotela daje popuste za penzionere od 10 odsto. Za decu, cene su niže od 30 do 50 odsto u zavisnosti od toga koliko imaju godina.
Tara
UDALJENOSTI 50 kilometara od Zlatibora, preko Kremna, nalazi se planina Tara. Poznata po netaknutoj divljoj prirodi, reci Drini, veštačkim jezerima Zaovine i Perućac. Predstavlja jednu od najpoželjnijih etno-turističkih destinacija. Biciklizam je nešto u čemu će posetioci najviše uživati pored kupanja, jer poseduje 27 biciklističkih staza, dužine 420 kilometara. Za hotelski smeštaj na Tari na bazi polupansiona posetioci će izdvojiti od 1.950 dinara. U nekim hotelima drugo dete do 10 godina ne plaća ništa, a popust za jedno dete je od 20 do 70 odsto. Cene apartmanskog smeštaja za dve osobe su od 1.500 a za četiri od 2.500 dinara.

Divčibare
PLANINA Maljen, poznata po Divčibarama, udaljena je od Beograda samo 107 kilometara. Zimi je ova turistička destinacija poznata po skijalištima, a leti po pešačkim stazama. Turisti kojima su sport i rekreacija neizostavni deo odmora mogu da pronađu zabavu na sportskim terenima, jahanju, organizovanim izletima. Hotelski smeštaj košta od 2.200 dinara a naviše za polupansion, pa od 2.400 za pun pansion po osobi. Oni koji se odluče za apartmane cena za dvokrevetni je 2.700 dinara. Ukoliko želite da kampujete, tu je auto-kamp i prostor predviđen za šatore.

Kopaonik
OVA planina odavno predstavlja najveću turističku destinaciju Srbije. Leti su veoma popularni pešački obilasci Nacionalnog parka, manastirske ture, izletišta Metođe, Kadijevac i Đorov most. Najprivlačnije atrakcije Kopaonika su splavarenje rekom Ibar, paraglajding, planinarenje i jahanje. Planinarski dom nudi najjeftinije cene smeštaja, za pun pansion 1.850 dinara po osobi, a za hotelski smeštaj mora da se izdvoji od 2.500 dinara pa naviše. Popusti za decu idu od 30 do 50 odsto, dok deca do tri godine u većini hotela ne plaćaju smeštaj.


ADRENALINSKA ZABAVA
KAMP sa ekstremnim sportovima pruža posetiocima mogućnost uživanja u paraglajdingu, sportskom penjanju, streličarstvu i ronjenju. „Orlovo gnezdo“ se prostire na 50 hektara i nalazi se ne teritoriji opštine Požega. Kroz kamp protiče reka Bela Kamenica, u dužini od 1.100 metara. Reka je bogata ribom i rakovima, što omogućava posetiocima da uživaju u ribarenju. Ulaz u kamp se plaća 200 dinara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου