Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Letovanje u Pargi za 255 evra


Iskoristite jedinstvenu ponudu sajta "superodmor.rs" i otputujte u Pargu na deset nezaboravnih dana za samo 255 evra po osobi.

Parga je najpopularnije letovalište u oblasti Epir u Grčkoj. Parga je smeštena na obali Jonskog mora. Antičko ime za Pargu bilo je Ipargos. Parga je pridružena Grčkoj posle Balkanskih ratova i ostaci istorije vide se na svakom koraku.







Parga je zvanično proglašena turističkom oblašću 1962. godine a danas je jedna od najpopularnijih turističkih mesta. Iz Parge svakodnevno polaze brodići za Krf i Paksi.





U zapadnom delu Parge se nalazi stenovito brdo obraslo različitim vrstama borova. U zalivu, između plaže i luke nalazi se ostrvce na kojem je lepa kapelica. Do ostrvca se može lako i brzo doplivati.



U istočnom delu Parge se nalazi jezero Kalodiki. Pargu oružuju živopisni predeli. Lep venecijanski zamak na severu Parge, na litici, razdvaja luku i zaliv od prelepe peščane plaže.



Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, okruženo šumom i stablima maslina. Romantične uličice sa belim kućama pune su kafića, restorana i taverni.



Tempo života je preko dana nešto sporiji, da bi u večernjim časovima luka živnula u kosmopolitskoj atmosferi koja zadovoljava svačiji ukus.


Zakonom je uređeno da sve kućice u starom delu moraju biti okrečene u žutu ili crvenu boju, a u tom delu mesta nije dozvoljeno da se podiže više spratova. Sve ovo i mnogo više videćete ako prihvatite jedinstvenu ponudu portala "superodmor.rs"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...