Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

15 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού των Σέρβων φοιτητών στο εξωτερικό


s
Με επίσημη συγκέντρωση στην αίθουσα της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, ο Οργανισμός των Σέρβων φοιτητών στο εξωτερικό σηματοδότησε τα 15 χρόνια της λειτουργίας. Γράφει ο δημοσιογράφος Μλάντεν Μπιέλιτς.
Οργάνωση των Σέρβων φοιτητών στο εξωτερικό διαμορφώθηκε από μια ομάδα Σέρβων φοιτητών από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στα μέσα Ιουλίου του 1997. Ο κύριος στόχος σύνδεσης ήταν να δημιουργηθούν δυνατότητες για την αμοιβαία συνεργασία με σκοπό προς το συμφέρον του επιτυχούς αγώνα για τα κοινά συμφέροντα.
Κατά την επισήμανση της επέτειου στην αίθουσα Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, μέλη του εν λόγω Οργανισμού παρουσίασαν μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο για την επικοινωνία και τη συνεργασία, και τα σχέδια για τις μελλοντικές εργασίες. Η πλατφόρμα πρέπει να παρέχει στους Σέρβους φοιτητές από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά για να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς και με τους εργοδότες και τα ιδρύματα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν από κοινού έργα.
Στο πλαίσιο της επισήμανσης της 15ης χρονιάς εργασίας, απονεμήθηκαν τα διατάγματα στους ανθρώπους που έχουν στηρίξει και βοηθήσει το έργο της εν λόγω οργάνωσης από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Τα διατάγματα απονεμήθηκαν στον Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, τον δημιουργό της θεωρίας μποζόνιου, καθηγητή Πίτερ Χιγκς, τον ηγούμενο της Ιεράς Σερβική αυτοκρατορική Λαύρας του μαναστηρίου Χιλανδαρίου, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο και τους ιδρυτές του Οργανισμού Άνα Τρμπόβιτς, Ιόβαν Ράτκοβιτς και Βουκ Γέρεμιτς. Εκτός από το Διάταγμα, ο Οργανισμός των Σέρβων φοιτητών στο εξωτερικό έχει απονείμει και τις πλάκες που έλαβαν ο Vukman Krivokuća, αναπληρωτής υπουργός Θρησκευμάτων και Διασποράς από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας της Δημοκρατίας της Σερβίας Μπόζιν Νίκολιτς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου καθηγητής Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ο επιστήμονας Αντρέι Μίτιτς και ο ιδιοκτήτης της MK Ομάδας Μίοντραγκ Κόστιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...