Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Шетња кроз 3Д Београд


БЕОГРАД - Туристичка организација Београда (ТОБ) објавила је данас да је завршила са израдом прве фазе тродимензионалне (3Д) мапе града Београда.
Београд у 3Д технологији може се видети на „Google Earth-у”, и сви заинтересовани могу се виртуелно прошетати београдским улицама.
Прва фаза пројекта, подразумева постављање традиционалних објеката града Београда у најужој градској централној зони, од највећег културно-историјског и градитељског значаја. На 3Д мапи се налазе Калемегдан, Кнез Михаилова улица (од Париске улице до Палате Албанија), историјска целина Косанчићев венац и Пристаниште.
У плану је израда друге фазе 3Д мапе, која подразумева израду 3Д објеката на свим трговима, Скадарлији и комплексу на Дедињу. Трећа фаза ће обухватити Карађорђеву улицу, Немањину, Земун, Савски трг и Храм Светог Саве.
Према речима реализатора пројекта Жељка Здравковића, сам податак да тај сервис дневно посети више од 700 милиона лица, довољно говори о популарности таквог начина туристичке промоције града.
Када туристи одлуче да посете било коју дестинацију у било ком делу света, најпре посете 2Д мапу града и траже свој хотел, културно историјске споменике које желе да обиђу и све остало што их занима, а затим погледају и у 3Д на „Google Earth-у”.
На тај начин туриста се упознаје са дестинацијом и има могућност да и пре доласка на њу има предзнања о граду у ком борави

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....