Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

„Пожарна олуја ” на Тари, повређени два ватрогасца и жандарм

Фото Танјуг

БЕОГРАД – На Тари, на локацији Гребен, пожар се данас нешто пре 14 сати поново разбуктао, а упркос такозваној пожарној олуји нису угрожени објекти и мештани, саопштили су Танјугу представници Сектроа МУП-а за ванредне ситуације који су на Тари.
Пожар се разбуктао на локацији Гребен, на месту Брдо, а на интензивном гашењу анагажоване су све расположиве снаге ватрогасно-спасилачких јединица, рекао је Танјугу помоћник начелника Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације Бобан Стевановић.
Он је додао да су у гашење „крунског пожара”, односно ватре која је захватила крошње дрвећа укључени и руски авиони „иљушин „ и „беријев”.
Пожар на Тари је синоћ био под контролом, а у раним јутарњим часовима је настављено гашење ватре из авиона као и са земље где су припадницима ватрогасно-спаилачких јединица помагали припадници Жандармерије и Војске Србије.
Лакше повређени два ватрогасца и жандарм
ТАРА – Два ватрогасца и један припадник жандармерије лакше су повређени у ватреној стихији која се разбуктала на Тари на брду Оштрељ услед јаког ветра, изјавио је данас Танјугу начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице МУП-а Србије Горан Николић.
„Ситуација је тренутно веома лоша. Шума на мокрогорској страни Таре гори, али нису угрожена домаћинства и куће и селу Оштрељ”, казао је Николић.
Он је навео да се са ватреном стихијом на Тари бори 300 ватрогасаца и сва расположива механизација , а у гашењу пожара им помажу руски авиони и хеликоптери.

Танјуг

објављено: 30.08.2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες