Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Καινοτομίες στην τουριστική προσφορά της Σερβίας


fΌσο πλησιάζει το φθινόπωρο, η εποχή κατά την οποία οργανώνονται πολλά και διάφορα συνέδρια και εκθέσεις, τόσο η Σερβία, που είναι γνωστή στον κόσμο για την άμεμπτη διοργάνωση συνεδρίων, προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από τον κόσμο, οι οποίοι, εκτός από τη συμμετοχή τους σε διάφορα συνέδρια και διασκέψεις, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερο και την τουριστική προσφορά της χώρας μας. Έτσι, το Γραφείου της Σερβίας για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων στη χώρα, που λειτουργεί σαν ένα Τμήμα της Τουριστικής Οργάνωσης της Σερβίας,, παρουσίασε πρόσφατα δύο παιχνίδια στο Facebook, που παρουσιάζουν τη Σερβία κατά έναν νέο, ενδιαφέροντα και διασκεδαστικό τρόπο. Ταυτόχρονα, η διευθύντρια της Τουριστικής Οργάνωσης της Σερβίας, κυρία Gordana Plamenac, έλαβε έγκυρο βραβείο για εξαιρετικά μεγάλη συμβολή της στην παραπέρα ανάπτυξη του τουρισμού των συνεδρίων στον κόσμο. Γράφει και επιμελείται η δημοσιογράφος Jelena Gligorić.
Το Γραφείο για διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων στη Σερβία ιδρύθηκε το έτος 2007, και το ίδιο έτος οι παράγοντές του διοργάνωσαν στη Σερβία 13 συνέδρια, και τρία χρόνια αργότερα διοργάνωσαν 48 συνέδρια, πράγμα που έφερε στη Σερβία το στάτους της αναδυόμενης χώρας στην Ευρώπη, όσον αφορά τον τομέα της διοργάνωσης συνεδρίων, στο πλαίσιο της τουριστικής της προβολής. Επίσης, το εν λόγω Γραφείο έχει γίνει σπουδαίος παράγοντας για διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Άλλωστε, στον κατάλογο της Ένωσης των οργανωτών διαφόρων συνεδρίων, γνωστής σαν ICCA, η Σερβία βρισκόταν, το έτος 2007, στην 64η θέση στον κόσμο, ανάλογα με τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων σ’αυτήν,, ενώ για φέτος υπάρχουν στοιχεία που λένε ότι η χώρα μας τώρα κατέχει την 42η θέση στον ίδιο κατάλογο. Ταυτόχρονα, από την καποτινή 168η θέση ανάμεσα στις πόλεις που διοργανώνουν τα συνέδρια, το Βελιγράδι βρέθηκε πρόσφατα στην 49 θέση, κι έτσι, μετά τη Βουδαπέστη και την Πράγ,α η πρωτεύουσα της Σερβίας βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα σε πόλεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στις οποίες διοργανώνονται διάφορα συνέδρια.
Όσον αφορά τα δύο νέα παιχνίδια στο Facebook, o κ. Miloš Milovanović, διευθυντής του σερβικού Γραφείου για διοργάνωση συνεδρίων, λέει ότι χάρη στα παιχνίδια αυτά οι χρήστες αυτής της κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη Σερβία, το Βελιγράδι, το Νόβισαντ, τη Σουμπότιτσα, τα βουνά Ζλάτιμπορ και Κοπαόνικ, να κάνουν βόλτα σ’αυτές τις πόλεις και τα βουνά, να γνωρίσουν από κοντά τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα, να πληροφορηθούν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τη διασκέδαση, καθώς και για τις ικανότητές τους σχετικά με τη διοργάνωση συνεδρίων, για να λάβουν τελική απόφαση αν και πού στη Σερβία θα πραγματοποιήσουν τα μελλοντικά τους συνέδρια Αυτά τα ενδιαφέροντα παιχνίδια ονομάζονται Tour of Serbia και Make an Event in Serbia, και προορίζονται για οργανωτές διαφόρων εκδηλώσεων – την εκλογή του πιο κατάλληλου τόπου για συνεδρίαση, του πιο κατάλληλου ξενοδοχείου για εγκατάσταση των συμμετασχόντων, τις εκδρομές μετά το συνέδριο, τα καλύτερα εστιατόρια...έχοντας πάντα στο νου ότι πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συμμετασχόντων, για να γίνουν αυτοί ευχαριστημένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες