Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

У Београду представљен нови Фијат „500Л”


БЕОГРАД – Компанија Фијат аутомобили Србије (ФАС) представила је данас у центру Београда нови модел Фијат „500Л”, који се ексклузивно производи у нашој земљи.
Претпремијера новог Фијатовог модела је већ организована у Крагујевцу 10. септембра, а најављено је да ће тај аутомобил бити изложен и у Новом Саду.
Компанија Фијат аутомобили Србије пронашла је оригиналан начин да претпремијерно прикаже нови модел „500Л” тако што су дизајниране специјалне капсуле, које су постављене у најпрометнијим деловима Крагујевца и Београда.
Званична продаја Фијата „500Л” у Европи, како је раније најављено, требало би да почне крајем септембра и то најпре у Италији.
Осим што грађанима пружају прилику да први пут виде уживо „500Л”, „најавне” капсуле одбројавају и дане до званичног лансирања новог Фијатовог „МПВ” модела Б сегмента тржишта.
Фијатов „500Л” је дугачак 4,1 метар, широк 1,8 и висок 1,6 метара. Понуда мотора обухвата два бензинца и турбо дизел, распона снаге од 85 до 105 „коња”, а основна верзија „1.4 поп” кошта 13.490 евра.
Фијат „500Л”, који је постављен у Крагујевцу у пешачкој зони, заштићен је метално-стакленом конструкцијом, на којој је назначено да је остало „10 дана до новог модела”.
Председник Фијат групе Серђо Маркионе протекле седмице је, после разговора са председником Србије Томиславом Николићем и заједничког обиласка погона ФАС-а, најавио да ће ускоро у Крагујевцу бити представљена још једна верзија модела „500Л”, а потом у фебруару наредне године и америчка верзија.
Како је раније најављено, са монтажних трака у фабрици у Крагујевцу би до краја године требало да сиђе око 30.000 тих аутомобила.
Фијатов аутомобил „500 Л”, како је планирано, биће пласиран на тржишта више од 100 земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе, где се очекује трећина укупне продаје.
Серијска производња модела „500Л” почела је 4. јула, а месец дана касније првих 206 аутомобила намењених извозу транпортовани су до луке Бар, одакле су бродом превезени за Италију.
Из фабрике ФАС-а је раније саопштено да ће цена аутомобила „500Л” у Италији износити 15.5000 евра.
Аутомобил „500Л” производи се само у Крагујевцу у фабрици „Фијат аутомобили Србија” чији је власник са 67 одсто капитала торински Фијат, а држава Србија 33 одсто, како је предвиђено и стратешким уговором отписаним септембра 2008.
Танјуг
објављено: 12/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες