Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

BG aerodrom očekuje 3,5 miliona putnika


Dnevni rekord oboren je 3. avgusta sa 16.241 putnika

kanalizacija, smrad, aerodrom nikola tesla,
BEOGRAD - Direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević izjavio je danas da očekuje da će u ovoj godini beogradski aerodrom opslužiti oko 3,5 miliona putnika.

On je novinarima rekao da je u julu i avgustu aerodrom "Nikola Tesla" imao ukupno 820.000 putnika, što je istorijski maksimum, a dnevni rekord je oboren 3. avgusta sa 16.241 putnika.

"Očekujem da i dalje budemo najperspektivniji aerodrom u regionu i da nadmašimo sve konkurente, odnosno da imamo više putnika nego što imaju zajedno aerodromi u Ljubljani i Zagrebu", kazao jeRadosavljević.

Prema njegovim rečima, ove godine aerodrom "Nikola Tesla" radi u otežanim uslovima zbog rekonstrukcije i to zahteva dodatne napore zaposlenih kako se ne bi remetio saobraćaj, a putnici osećali manje komforno.
Radosavljević je dodao da se rekonstrukcija odvija u četiri faze, naglasivši da je 75 odsto radova prve faze završeno, a da je tender za drugu fazu već raspisan.

On je najavio i da će pored italijanske niskotarifne aviokompanije "Er uan" (Air One), koja je danas uspostavila avionsku liniju između Beograda i Milana, od 20. novembra na beogradski aerodrom doći i kompanija Katar ervejz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες