Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Николић: Криминалце у затворе, људе у фабрике


Председник Србије Томислав Николић у посети цркви Св. Николе у Куршумлији Фото Танјуг
КУРШУМЛИЈА –Председник Србије Томислав Николић поручио је данас у Куршумлији да ће држава прво улагати у угрожена подручја, јер Србији мора да буде боље, да се заврши посао који је започет - криминалце у затворе, људе у фабрике.
Николић је после обиласка манастрира Светог Николе, рекао да постоји много угрожених подручја и да се Србија налази у тешкој ситуацији, јер има градова у којима не ради ни једна фабрика, као и суше која је погодила земљу, али да ипак верује да ће бити боље.
„Са пуном вером, вољом и оптимизмом, биће боље из дана у дан. Мора да буде боље, криминалце ћемо у затворе, људе у фабрике и да завршимо посао који смо започели”, казао је Николић.
Он је додао и да између народа и власти нема вечне љубави и замолио да грађани власт цене по резултатима, односно да уколико резултата не буде, траже друге.
„Знам да тешко живите, да живите боље не би дошло до промене у Србији и знам да очекујете много од свих нас и то морамо да вам вратимо. Србија је некако била стала и мало смо ваздуха добили у плућа, јер су нам помогли добри људи из других дрзазва, али ми не желимо да живимо од помоћи, већ од рада”, казао је Николић.
Председник Србије је рекао да постоје заинтересовани инвеститори за улагања у Куршумлију која ће људима у том граду омогућити да раде, да издржавају своје породице и најважније од свега, како је рекао, да се не иселе са тог подручја.
„Најважније је да Срби живе овде, знате колико је разлога за то и улагаћемо прво у ова подручја, подручја која су угрожена”, истакао је Николић.
Николић је објаснио да је посетом Куршумлији започео обилазак Србије, посебно оних места која су угрожена, уз то обилази свет, како би обновио прекинуте везе.
„Лако је отићи у Кнез Михаилову у Београду, треба овде доћи. Ви сами знате у колико градова у Србији данас не ради ниједна фабрика”, рекао је Николић и додао да када земљу погоди суша каква је ове године задесила Србију, може да се очекује да ће бити веома тешко.
Николић је обишао манастир Свети Никола у Куршумлији, који је један од најстаријих манастрина у Србији и најстарија задужбина Стефана Немање.
Председник је разговарао са владиком нишким Јованом Пурићем, а једна од тема била је и обнова манастира.
Манастир Свети Никола подигао је Стефан Немања у периоду између 1159. и 1166. године и то је био први преписивачки центар Србије у доба Немањића.
Манастир је од 1979. године под заштитом државе, као споменик културе од изузетног значаја.
Касније данас Николић ће посетити погоне фабрике „Пролом вода” и Пролом бању

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου