Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Нови услов - споразум Београда са Приштином


Чланови владајуће коалиције мисле да Србија не може да призна независност Косова, што је суштина захтева Немачке
Немачки војници код Јариња, септембра 2011. (Фото Бета)
Захтеви, које је делегација немачке владајуће странке ЦДУ изнела у четвртак у Београду, јесу назнака онога шта Немачка хоће да се тражи од Србије, али нема никаквих промена у условима за то да Србија почне преговоре о чланству с Европском унијом, рекли су извори Европске комисије. Ти извори су за агенцију Бета у Бриселу истакли да промене услова једино усаглашено могу поставити чланице ЕУ и Европски савет и вођи уније.
Високи представник партије канцеларке Ангеле Меркел, Андреас Шокенхоф, представио је у седам тачака захтеве које би требало испунити пре почетка преговора са ЕУ.
Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је до сада за владу био непознат само седми услов за наставак евроинтеграција који се односи на уговорно обавезивање о успостављању добросуседских односа са Косовом.
На конференцији за новинаре у Медија центру, Вучић је рекао да је за Владу Србије битније шта о тим условима мисли Европска унија и указао на став шефа делегације ЕУ у Београду Венсана Дежера да су услови уније непромењени.
-----------------------------------
Цео текст прочитајте у штампаном издању од 15. септембра. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните ОВДЕ.
П. Р.
објављено: 15.09.2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου