Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τουριστικά σχέδια της κωμόπολης Ομπρένοβατς



oΣύντομα η κωμόπολη Obrenovac, που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Βελιγράδι, πρόκειται να αποκτήσει ένα μεγάλο πάρκο με διάφορες πισίνες για τα παιδιά και τους ενήλικες. Πρόκειται για ένα από τα σχέδια της τουριστικής προσφοράς αυτής της κωμόπολης, και τα στοιχίσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα χρηματικά αυτά μέσα πρόκειται να εξασφαλιστούν από το λεγόμενο ‘οικολογικό ταμείο’, δηλαδή από το χρηματικό ποσό που διαθέτει στην κωμόπολη Ομπρένοβατς η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα «Νίκολα Τέσλα», που βρίσκεται στον κύσκλο της κωμόπολης. Επιμέλεια Γιελένα Γκλίγκοριτς.
«Ήδη κατά τον 19ο αιώνα η περιοχή της κωμόπολης Ομπρένοβατς ήταν γνωστή για το ιαματικό νερό της παραπλήσιας λουτρόπολης. Κάνουμε σχέδια να οικοδομήσουμε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο σ’αυτή τη μικρή λουτρόπολη, κοντά στο Ομπρένοβατς, και, επίσης, κάνουμε σχέδια να κατασκευάσουμε έναν τόπο ψυχαγωγής στην όχθη του παραπλήσιου ποταμού Σάββου, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν περίπατο. Επίσης, κοντά στην κωμόπολη Ομπρένοβατς κυλάει ο μικρός και γρήγορος ποταμός Κολούμπαρα, και στην όχθη του κάνουμε σχέδια να κατασκευάσουμε έναν Όμιλο κωπηλασίας και κανόε. Στην τουριστική προσφορά της κωμόπολης Ομπρένοβατς έχουμε σκοπό να περιλάβουμε και την περιήγηση της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας «Νικόλα Τέσλα», που είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, για να δουν οι τουρίστες τους στρόβιλους, της γεννήτριες και τις άλλες εγκαταστάσεις. Τέλος, κάνουμε σκοπό να ανακαινίσουμε το παλιό ξενοδοχείο, που λέγεται ¨Ομπρένοβατς» και που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον από αρχιτεκτονική άποψη οικοδόμημα»,- λέει στη συνέντευξη για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας ο Δήμαρχος του Ομπρένοβατς, κ. Miroslav Čučković, και καταλήγει ότι η περιοχή της κωμόπολης Ομπρένοβατς είναι ιδανική για τουρισμό και για αναψυχή, επειδή έχει πολλά τριγύρω δάση και θηρότοπους, ιδανικούς για κυνήγι, και επίσης, η κωμόπολη βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Σάββου, που είναι ιδανικός για ψάρεμα και για μπάνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...