Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ??


SOS από τους Σέρβους του Κοσόβου




Το αρμόδιο για το Κόσοβο γραφείο της σερβικής κυβέρνησης κάλεσε, σήμερα, τη διεθνή κοινότητα να μην μειώσει την παρουσία της στην περιοχή, αφήνοντας ατιμώρητη τη βία κατά των Σέρβων του Κοσόβου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατα επεισόδια βίας στο Κόσοβο, με έμφαση στη χθεσινή επίθεση κατά έξι Σέρβων από αγνώστους στο χωριό Πάσιανε της επαρχίας Γκνίλιανε, αλλά και στο γεγονός ότι στις προσπάθειες πυρόσβεσης των πρόσφατων πυρκαγιών στο Λεπόσαβιτς συμμετείχαν μόνο κάτοικοι της περιοχής, όπως υποστηρίζεται.
«Αντ' αυτού, η KFOR, πλήρως εξοπλισμένη, μπλοκάρει τις εναλλακτικές διόδους στο βόρειο Κόσοβο, αρνούμενη την ελευθερία της κίνησης (στους πολίτες)» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται δε πως «έτσι ξεκίνησε η μέρα (η σημερινή) που η Πρίστινα θα γιορτάσει το τέλος της λεγόμενης επιτηρούμενης ανεξαρτησίας».
«Για τους Σέρβους, τόσο η επιτηρούμενη, όσο και η μη επιτηρούμενη ανεξαρτησία σημαίνει συνέχιση της βίας και της ανομίας, απουσία ασφάλειας σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία, έλλειψη ελευθερίας κινήσεων και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπογραμμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες