Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Palma: Srbija preko Jagodine izašla na more


Jagodina je zvanično postala vlasnik dva hektara zemlje na grčkom primorju. U mestu Keramoti, koji je deo opštine Hrisopuli, gradu Jagodini su zvanično predata dva hektara zemlje, na samoj obali, preko puta ostrva Tasos.
Savas Mihalidis i Dragan Marković Palma
Čin primopredaje obavili su predsednici dva pobratimska grada, Hrisopulija i Jagodine, Savas Mihalidis i Dragan Marković Palma

- Ovde smo da vam i zvanično predamo deo plaže koji se prostire na dva hektara i to je poklon grada Hrisopulija gradu Jagodina. Ovde možete izgraditi turističke komplekse, jer je ova zemlja sada vaša - izjavio je, na maloj svečanosti primopredaje zemlje, gradonačelnik Hrisopulija, Savas Mihalidis.

Marković je rekao da se radi o velikom danu za Jagodinu jer je na ovaj način i pomoravska prestonica i Srbija izašla na more.

Marković: Naći ćemo investitore


- U ime Srbije i grada Jagodine, ja vam se zahvaljujem i želim da kažem da ćemo naći investitore iz Srbije, koji će na ovom delu grčke obale izgraditi hotele, a najveći deo tog turističkog kompleksa koristiće đaci i studenti iz Jagodine. Kada završimo administrativne poslove, dostavićemo vam projekte, da vidite kako će izgledati ti hoteli - rekao je Marković, koji je ovom prilikom postavio zastavu Srbije u pesak.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου