Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το καλύτερο κρασί και ρακί από τη Σερβία



p
Τα μέλη της Επιτροπής ξένων γευσιγνωστών πρόκειται να κηρύξουν, στις 25 τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου, στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Putnik- Tulip In», στο Βελιγράδι, το καλύτερο σερβικό κρασί και το ρακί, στο πλαίσιο του Σερβικού φεστιβάλ κρασιού και ρακιού. Επιμέλεια Jelena Gligorić.
Μετά από ανάπαυλα διαρκείας τεσσάρων ετών, οι παράγοντες του συνδέσμου με τίτλο «Σερβικό κρασί», σε συνεργασία με τα μέλη ορισμένων άλλων παρομοίων συνδέσμων, κατάφεραν φέτος να οργανώσουν την εκλογή του καλύτερου κρασιού και του ρακιού από τη Σερβία, πράγμα που θα συμβάλει για την παραπέρα ανάπτυξη της οινοποιϊας στη χώρα μας. «Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οινοποιϊες σχεδόν απ’όλα τα μέρη της Σερβίας, και από τη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας, και οι γευσιγνώστες, που θα κρίνουν την ποιότητα του κρασιού και του ρακιού, έρχονται από την Κύπρο, τη Ρωσία, τα Σκόπια και από τη Σλοβακία, οι οποίες θα δοκιμάσουν 70 διαφόρους τύπους κρασιού και ρακιού από τη Σερβία.
«Φροντίσαμε να καλέσουμε τους έγκριτους ειδικούς, που θα κρίνουν τα κρασιά μας και που έχουν μεγάλη εμπειρία. Αυτί δε γνωρίζουν ούτε έναν παραγωγό κρασιού και ρακιού από τη Σερβία, και έτσι θα γίνουν αντικειμενικοί και αμερόληπτοι. Αυτό το φεστιβάλ έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει τη Σερβ΄’ια σαν χώρα στην οποία παράγονται καλό κρασί και καλό ρακί. Φέτος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί η συσκευή που λέγεται OenoFos, το οποίο μετράει την ποιότητα του κρασιού, πόσο ζάχαρη έχει, πόσο αλκοόλ, πόση ph αξία έχει, πόσο ξινό είναι το κρασί, και άλλα»,- λέει ο κ. Miroslav Radojčin, ένας από τους οργανωτές, ο οποίος λέει ότι τα κρασιά από τη Σερβία είναι όλο και πιο περιζήτητα στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες